Kopie Komunisté by mohli podporovat i další Babišovu vládu, připustil Filip

22. 9. 2021

Volby do Poslanecké sněmovny se rychle blíží. Hostem diskusního pořadu moderátorky Báry Divišové byl tentokrát Vojtěch Filip, předseda Komunistické strany Čech a Moravy. Právě tato strana po většinu volebního období držela u moci menšinovou vládu hnutí ANO a ČSSD. Podle Filipa šlo o pragmatické spojení, které by mohlo pokračovat i po volbách.

Předvolební vysílání TV Nova pokračuje speciálními rozhovory s šéfy politických stran, které se v minulých volbách dostaly do Poslanecké sněmovny. Do úterního dílu si moderátorka Bára Divišová pozvala Vojtěcha Filipa, předsedu KSČM. Právě komunisté drželi u moci vládu Andreje Babiše (ANO), což jim vyčítala řada voličů i straníků.

Podle Filipa se ale díky tomu, že komunisté podporovali vládu podařilo zabránit ústavní krizi. "Nastartovali jsme ekonomiku a zvyšovali sociální dávky a mzdy. Zároveň jsme upisovali státní dluh," pochlubil se šéf KSČM.

Toleranci vládě ale nakonec komunisté vypověděli. I tak je Filip spokojen. "Nepodařilo se naplnit to, co jsme chtěli, ale musím s hrdostí říct, že KSČM donutila vládu plnit své předvolební sliby," řekl předseda komunistů. Spojení s Andrejem Babišem (ANO) označil hlavně jako pragmatické.

Více v záznamu - Komunisté by mohli podporovat i další Babišovu vládu, připustil Filip | TN.cz (nova.cz)

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
TV Nova