Kopie Zdeněk Ondráček: EU selhává a nemá budoucnost. Alternativu vidím v posílení role států V4

23. 9. 2021

Středeční Speciál 360°: Hlas lidu na CNN Prima NEWS byl plný emocí, hádek a osobních urážek či konfliktů. Šéf SPD Tomio Okamura například vpálil předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi, že by ho jako svého mluvčího nebral ani zadarmo. Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček by proti migraci bojoval potápěním lodí a šéf Sněmovny Radek Vondráček z hnutí ANO opakoval, že Česko není pro uprchlíky cílovou zemí. Připravili jsme pro vás přehled nejsilnějších výroků čtyř zúčastněných politiků.

„Lodě vysadí migranty v Itálii. Je problém nechat je vyjet na širé moře a potopit? Možné je všechno, buď to neumíte, nebo to nechcete. Když zamezíme dopravě, určitě to migraci zpomalí,“ řekl poslanec KSČM v předvolební debatě. Následně poněkud radikální myšlenku upřesnil – že by šlo o lodě bez lidí.

V otázce migrační politiky podle něj Evropská unie selhává a sama ani nemá budoucnost. Alternativu Ondráček vidí v posílení role států V4. Podle něj by se řady středoevropské čtveřice mohly vedle Rakouska klidně rozšířit také o země jako jsou Srbsko, Bulharsko nebo Rumunsko. „Zahraniční politika unie je impotentní. Nedokáže ochránit hranice. Návratová politika neexistuje, domovské země lidi nepřijímají. Když selhává EU, je potřeba to řešit v rámci V4 nebo i s dalšími státy bývalého východního bloku,“ rozvedl Ondráček.

Záznam pořadu - https://cnn.iprima.cz/komunista-ondracek-kdyz-budeme-potapet-migrantske-...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
CNN Prima NEWS