Kopie Miloslava Vostrá: Chceme zdaňovat technologické firmy

23. 9. 2021

Chceme zdaňovat technologické firmy, shodli se šéfka rozpočtového výboru Sněmovny Miloslava Vostrá (KSČM) a místopředseda hnutí STAN a také starosta Dolních Břežan Věslav Michalik v pořadu Jak volí vaše peněženka televize CNN Prima NEWS. Ekonoma Mojmíra Hampla pak překvapila další shoda zástupců komunistů a Starostů, a to téma podpory reinvestice zisků.

„Pokud budeme mít rozumný hospodářský růst a budeme schopni zafixovat výdaje, které nejsou valorizovány, začnou se nůžky zavírat, a během pěti let se můžeme dostat k vyrovnanému rozpočtu,“ sdělil.

Jak řešit schodek? Vláda plánuje v příštím roce horší hospodaření než v covidovém roce, schodek by měl činit až 377 miliard korun. Podle Vostré je třeba se podívat na jednotlivá ministerstva a jejich nespotřebované výdaje. „Ale také na efektivitu vynaložených peněz, tedy jaké projekty mají ministerstva připraveny a do jakých chtějí investovat. Co se týká příjmové stránky, myslím, že se v roce 2022 nevyhneme tomu, abychom se vrátili k otázce daní. Ať tu bude jakákoliv vláda, bude probírat jednotlivé daně, popřípadě sazby, ale například i cenu práce,“ uvedla šéfka rozpočtového výboru Sněmovny.

Záznam debaty najdete na stránkách CNN Prima NEWS - https://cnn.iprima.cz/prekvapiva-shoda-komuniste-a-stan-chteji-zdanovat-...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
CNN Prima NEWS